Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης για εξωστρέφεια, με κύριο στόχο την προβολή των βιβλίων των μελών του, συμμετείχε στην 75η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Ευρώπη. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, με τιμώμενη χώρα τη Σλοβενία. Στο περίπτερο του Σ.ΕΚ.Β. συμμετείχαν 27 εκδότες με 193 τίτλους.

Οι εκδοτικοί οίκοι που συμμετείχαν στο περίπτερο ήταν:

BRAINFOOD, MEMENTO, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΛΦΕΙΟΣ, ΑΣΤΑΡΤΗ, ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ, ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΒΑΚΧΙΚΟΝ, ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΝ, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, ΙΩΛΚΟΣ, ΚΑΚΤΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΝΙΚΑΣ, ΟΣΤΡΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ», ΠΝΟΗ, ΣΟΚΟΛΗ, ΣΥΡΤΑΡΙ, ΨΥΧΑΛΟΣ.

Η Έκθεση, κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, είχε υψηλή επισκεψιμότητα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τις 215.000. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.600 εκδηλώσεις στον χώρο της Έκθεσης και όσες βιντεοσκοπήθηκαν είναι διαθέσιμες εδώ.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη ΔΕΒ της Φρανκφούρτης εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, ο Ταμίας του Σ.ΕΚ.Β., κος Λύσανδρος Καπόπουλος. Στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, κος Χρίστος Δήμας. Την ίδια μέρα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το περίπτερο του Σ.ΕΚ.Β. Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον χώρο του βιβλίου. Το περίπτερο επίσης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), κος Νίκος Κούκης και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου από διάφορες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο Ταμίας του Σ.ΕΚ.Β, παραβρέθηκε σε αρκετές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε  τη συνάντηση με θέμα τους Σύγχρονους Έλληνες Συγγραφείς, με συντελεστές τους κκ. Δημήτρη Δημητριάδη, Νίκο Μπακουνάκη, Σίσσυ Παπαθανασίου και την εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων, με θέμα τη συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη των έργων των μελών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συντελεστές τους κκ. Έλενα Χουζούρη, Ιωσήφ Βεντούρα, Νόπη Χατζηγεωργίου.