Εκπομπή "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου"

17/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο

 

 

Το τρίτο επεισόδιο της εκπομπής «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου» θα προβληθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 από την ΕΡΤ2.

Εκτέλεση παραγωγής: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ (Σ.ΕΚ.Β.)

Στο τρίτο επεισόδιο της εκπομπής, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης μιλάει στον Γιώργο Χρονά για το έργο και τη σχέση του με τη λογοτεχνία. Για τον συγγραφέα καταθέτουν τις απόψεις τους ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου και ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης.

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί στο πλατό της εκπομπής εκδότες που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μέσα στην περίοδο της κρίσης και συνομιλεί μαζί τους για θέματα σχετικά με την εκδοτική τους δραστηριότητα και τα προβλήματα του χώρου: Δημήτρης Τσουκάτος - εκδόσεις Λέμβος, Βασίλης Βαρδάκας και Βλάσης Μαρωνίτης - εκδόσεις Key Βooks, Λαμπριάνα Οικονόμου - εκδόσεις Κοβάλτιο, Βασίλης Ζηλάκος - εκδόσεις Κουκούτσι, Κώστας Σπαθαράκης - εκδόσεις Αντίποδες.

Ο Σπύρος Παπαϊωάννου και η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου μάς ξεναγούν στο βιβλιοπωλείο τους "Ο Μωβ Σκίουρος" της πλατείας Καρύτση, ενώ από τον ίδιο χώρο ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει τις πρόσφατες εκδοτικές κυκλοφορίες που καταφθάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Καλή θέαση και αυτήν την Κυριακή στις 17:00 στην ΕΡΤ2!

 

Εκτέλεση παραγωγής: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Σκηνοθέτης: Γιάννης Σολδάτος

Αρχισυντάκτης: Γιώργος Χρονάς

 

Για το Δ.Σ. του

Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου

                           

Γρηγόρης Πλαστάρας                                                                                          Νέστορας Πουλάκος

Πρόεδρος                                                                                                            Γενικός Γραμματέας