Εκπομπή "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου"

18/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΤΗ (22-10-2017) ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚΒ στις 5 μ.μ. στην ΕΡΤ2.

 

“ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του Βιβλίου”

 

Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει στον Γιώργο Χρονά για τα χρόνια της νεότητάς του, τον Εμφύλιο, το πέρασμά του από τη Γαλλία, όσα τον σημάδεψαν και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη γραφή του. Τη σχέση τους με τον ποιητή και το έργο του μας διηγούνται ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης και ο κριτικός λογοτεχνίας Γιάννης Μπασκόζος.

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί στο πλατό και συνομιλεί με τέσσερις νέους πεζογράφους: τον Διονύση Μαρίνο, τη Μαρία Φακίνου, τον Ιορδάνη Κουμασίδη και την Τζούλια Γκανάσου. Οι συγγραφείς μάς παρουσιάζουν τα πρόσφατα εκδοτικά τους εγχειρήματα και διαβάζουν αποσπάσματα των έργων τους. 

Ο Οδυσσέας Κυριόπουλος μάς ξεναγεί στο βιβλιοπωλείο "Έναστρον" της οδού Σόλωνος, ενώ στον ίδιο χώρο ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει τις πρόσφατες εκδοτικές κυκλοφορίες που καταφθάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β., Γρηγόρης Πλαστάρας, αποτιμά την πορεία και τις δράσεις του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η παρούσα εκπομπή.

Η προετοιμασία κράτησε περίπου 5 μήνες και το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει και πάλι όλους αυτούς που συνέβαλαν στην άρτια ολοκλήρωση και παράδοση των 9 μέχρι τώρα επεισοδίων από το σύνολο των 13. Ειδικά την ΕΡΤ και τα στελέχη της που τους ανατέθηκε η παρακολούθηση όλων των εργασιών. Την τριμελή επιτροπή του ΣΕΚΒ (Τ. Καρακώτσογλου, Γρ. Πλαστάρας, Γ. Ψύχαλος) που επετέλεσε ανάλογο έργο, στα πλαίσια του σωματείου μας. Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιάννη Σολδάτο, τον Αρχισυντάκτη Γιώργο Χρονά, αλλά και όλα τα μέλη του 12μελούς συνεργείου που διεκπεραίωσαν με επαγγελματισμό και ακρίβεια την παραγωγή.

Καλή θέαση την Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 5 μμ. στην ΕΡΤ2.